Община Родопи

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта
Община Родопи

[ 19 Декември 2017 ] Във връзка с годишно приключване на 2017 г. Община Родопи уведомява, че служба "Местни Данъци и Такси" ще работи с граждани на 29.12.2017 г. до 10,30 ч., а на 02.01.2018 г. от 11,00 ч.


[16 Ноември 2017] Заповед за създаване Общински съвет за намаляване на риска от бедствия на територията на Община Родопи


[23 Юни 2017] Покана във връзка с традиционния празник на община Доспат


[23 Юни 2017] Съобщение  от Община „Родопи” във връзка с наложителен ремонт на вододовеждащ канал към изр. Кричим

[03 Май 2017] Служители от Община „Родопи“ са сред първите, които се обучаваха по проект за „Въвеждане на общата рамка за оценка в администрациите“


[22 Април 2017] На 21.04.2017г. в Заседателната зала на Общински съвет – Родопи се проведе Кръгла маса на тема: „Възможности за ефективно партньорство и взаимодействие между структурите, ангажирани при работа с деца в риск в община „Родопи”.


ИЗБОРИ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ 2017 г.


Списък на пощенските станции, в които се инкасират суми за местни данъци и такси


[25 Ноември 2016] Протокол от обществено обсъждане за поемане на дългосрочен общински дълг


[16 Ноември 2016]   Изменение на наредба за реда и начина за провеждане на обществени обсъждания


[07 Ноември 2016] Покана за обществено обсъждане за поемане на дългосрочен общински дълг


[26 Април 2016]  Покана за приемане на Годишен отчет за изпълнението на бюджета на Община Родопи за периода 01.01.2015г. - 31.12.2015г.


[25 Март 2016] Ръководството на община "Родопи+ кани всички представители на заинтересованите страни за участие в встъпителна пресконференция в изпълнение на проект:„Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда в община Родопи, с. Ягодово“


[07 Март 2016] Община „Родопи” като бенефициент на Проект „Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда в община Родопи, с. Ягодово” обявява свободни позиции за следните длъжности:


[02 Март 2016] Община „Родопи” като бенефициент на Проект „Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда в община Родопи, с. Ягодово”  и във връзка със стартирането на услугата „Личен асистент“ обявява прием на документи за участие на лица в проекта.


[19 Февруари 2016] Стартира проект  „Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда в Община Родопи, с. Ягодово“. [Публикация]


[31 Август 2015] Протокол от комисия назначена със заповед №640/16.07.2015г.


[20 Август 2015] Протокол на комисия за извършена проверка по § 16(1) от ПЗР към Закона за изменение и допълнение на ЗГР Заповед №674/21.07.2015г.


[01 Юли 2015] Списък на поземлени имоти - общинска собственост с начин на трайно ползване мери и пасища определени за индивидуално ползване по населени места. [Списък]


[01 Юни 2015] Протокол от дейността на комисия назначена със заповед №183/09.03.2015г. на Кмета на община Родопи.


[22 Май 2015]  Община Родопи е първият член от България на RECEVIN


[30 Април 2015] Протокол от дейността на комисия назначена със заповед №183/09.03.2015г. на Кмета на община Родопи.


Кмета на община "Родопи" - инж.Пламен Спасов

Кани

Общинските съветници, кметовете на населените места и началниците на отделите,

на 22.01.2015г. (Четвъртък) от 14:30 часа в залата на общински съвет "Родопи",

на работна среща - Бюджет 2015


На редовната сесия на Общински съвет Родопи, насрочена за 11 септември 2014г.ще се разгледа внесеното от инж.Пламен Спасов, кмет на Община Родопи, област Пловдив- Предложение за Актуализация на Бюджет 2014г.

Представяме на Вашето внимание пълния текст на предложението, ведно с  актуализирано Приложение  №9 „Разшифровка на капиталовите разходи, финансирани през 2014г. от приходи по §40-00“. [Виж предложението]


Да изчистим България за един ден


 

alt

Община „Родопи” спаси от продажба на безценица апетитни терени  

Община „Родопи” се налага спешно да покрие част от задълженията, натрупани по време на бившия кмет Йордан Шишков. Общата сума на дълговете, заверена от сегашното управление към ноември 2011 година възлизаше на 14 милиона и 400 хиляди лева. Освен това са запорирани всички банкови сметки и касови наличности, задължения за сметопочистване, сметоизвозване, неразплатени горива и храни в детските градини, както и неизплатени заплати за девет месеца назад от старото управление.
 
Подписани са били десетки неизгодни договори, които жителите сега трябва да изплащат. Един от най-неизгодните касае преасфалтиране на пътя за Дедево. От договор за 4 милиона и 600 хиляди лева, сега общината трябва да плати на фирмата-изпълнител сумата от 7 милиона и 200 хиляди лева заедно с лихвите.

Прочети цялата статия

В Първенец тренират новите Кубрат и Тервел

Новите надежди на българския бокс тренират в боксовата зала на община „Родопи” в село Първенец. 30 състезатели, сред които 16 деца вече имат по няколко спечелени медала от различни състезания. Братята Стоил и Рангел Станоеви тренират едва от една година, а вече са вицешампиони на България, след като спечелиха сребърни медали в Републиканското първенство по бокс. Двете момчета се подготвят в Боксов клуб – Първенец. Те са известни като наследници на братята Кубрат и Тервел.

Прочети цялата статия

alt

[04 Март 2014]

alt

„Мини Мис и Мини Мистър”-Оригинала в Община Родопи

Под патронажа на кмета на Община Родопи-инж.Пламен Спасов на 1 март - Баба Марта, 50 мини госпожици и мини господа от 3 до 12 години се надталантчваха в читалището на с.Крумово в единствения лицензиран Конкурс „Мини Мис и Мини Мистър-Малки Големи Таланти”, който е запазена марка на столичната актриса Илиана Балийска. Повече от два часа малчуганите се забавляваха с песните на водещата, пяха вдъхновено, рецитираха, танцуваха-доказаха, че са чаровни и предпочитат да бъдат на сцената, а не в публиката. С надиграване на ръченица и отгатване на гатанки бяха избрани Пижо и Пенда на Празника! Освен творческата изява, мини госпожиците се фръцкаха като манекенки, а мини господата показваха юнашки мускули и се надборваха на канадска борба.

Призьорите от двете възрастови групи-детскоградинска (от 3 до 6 години) и от 1-ви до 6-ти клас, които се класираха от 1-во до 6-то място, ще представят Община Родопи в Пролетното издание на XVI Национален Телевизионен Конкурс-Фестивал „Мини Мис и Мини Мистър-Малки Големи Таланти” на 29 март в Националния дворец на децата-София. Община Родопи ще участва в Палавото Шоуце и с джаз балет „Самодива” при НЧ „Наука 1919”-с.Крумово.
„Много съм впечатлена от талантливковчетата-усмихнати, нетърпеливи да се изявят и с много разнообразен репертоар. Поздравявям педагогическите колективи на детските градини и училищата в Община Родопи.Още веднъж се убедихме, че малките големи таланти не са само в големите градове! Олимпийският идеал:”Важното е не победата,а участието” е водещ и за нашата Талантиада!
Кметът-инж. Пламен Спасов награди с подаръци и мартенички всички мини сладури и връчи почетните ленти на носителите на престижната титла в Конкурса-Оригинал! Аз и моя екип очакваме призьорите на следващия етап-националния и вярваме в успеха им!”-каза Илиана Балийска след Шоуто в Крумово.

[24 Февруари 2014] На 26.02.2014г. (Сряда) Данъчна служба - Родопи няма да работи с граждани поради годишно облагане за 2014г.


За втора поредна година, Българската общност в гр.Мюнхен зарадва деца и самотни възрастни хора от село Крумово с инициативата "Коледа в кутия" . [Прочети цялята статия]


alt

Пловдив обедини усилия с общини Асеновград и Родопи при представянето на региона като туристическа дестинация на Международното изложение за археологически туризъм в гр. Пестум, Италия

 

[Прочети цялата статия]


Проекто план сметка за ТБО 2014г. [Виж]


Анализ собствени приходи на Община "Родопи"  [Виж Анализа]


Детския танцов състав "Самодива" към читалището в с. Крумово участва в Международния танцов турнир "Пловдив Древен и Вечен", който се проведе за втора поредна година на 8, 9 и 10 ноември 2013 г. в град Пловдив. Танцьорите взеха награди в няколко стила и категории

[Виж цялата статия]


А К Т У А Л Н О

      От 01.10.2013г. до 30.11.2013г. се подават декларации - Приложение №14 за облагане според количеството отпадък и Приложение №16 за освобождаване от заплащане на такса за сметосъбиране и сметоизвозване на битови отпадъци. [Заповед]


Талантливи младежи от Златитрап се изявяват в Световен шампионат

alt Танцовият състав към читалището в село Златитрап ще участва на Световния шампионат по народни изкуства, който ще се проведе между 23 и 25 август в Несебър и Слънчев бряг. На престижния форум младежите ще представят тракийски и северняшки танц. Община „Родопи” осигури средствата за транспорт. Ръководството на администрацията е дала 800 лева, за да могат талантливите младежи да покажат уменията си на престижното състезание.
 „Залагаме на надеждите в различните области и ще ги стимулираме по всякакъв начин”, коментираха кметът инж.Пламен Спасов и заместникът му Таня Бочукова. Искахме децата да се чувстват комфортно и да знаят, че общината помага на своите таланти, за да излязат на световна сцена.

alt


Откриха златни накити в могилата на Брестовица

Сензационни открития направиха археолози по време на разкопките на могилата край село Брестовица, която е част от община “Родопи”. Там продължават интензивните дейности по разкриването на обекта. След откритите два гроба в могилата, е разкрит трети. В него са намерени златни накити. Гробът е от 1 век след Христа и е на знатна жена от виден тракийски род, за която се предполага, че може да е съпруга на владетел. Ритуалът на нейното погребение е бил с изгаряне. В гроба са намерени дървено сандъче с апликации, две бронзови ключалки с формата на божество и закопчалка. alt

[Прочети цялата статия]


Село Ситово пази уникален надпис на над 8000 години

Уникален природен феномен пази село Ситово, което е част от община „Родопи”. Надпис на над 8000 години е запазен до наши дни. Той се намира на гладка скала и е с размери 240 на 30 сантиметра. Цялата скала се крепи на 5 камъка – единият е с образ на Богинята майка от Неолита, а друг камък прилича на пясъчен часовник. Надписът е направен на такова място, където няма ерозия и затова е запезен до днес, разказва кметският наместник на Ситово Димитър Насков.

Предполага се, че може надписът да е издялан от хората, които са оцелели след потопа, предизвикан от вулкана Санторини през 628 година преди Христа.
alt alt
alt
alt

[Прочети цялата статия]


Покана и Информация за Дефиле на младото вино-2013 в Стария град - Пловдив [Прочети]


Ансамбъла за народни песни и танци към НЧ “Саморазвитие-1924” с. Брестник получи І-во място и златен медал на Осмия международен фолклорен фестивал “Песни и танци без граници” гр. Свиленград 2013г. Поздравления за творците и деателите на самодейното танцово и певческо изкуство! [Виж снимка]


Във връзка с постигнати отлични резултати по Проекта „Народните будители и Аз“, учениците от:
ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ с.Устина
ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ с.Браниполе
ОУ „Васил Левски“ с.Брестник
получиха, като награда от кмета на Община „Родопи“ – инж.Пламен Спасов еднодневна екскурзия до град Панагюрище, която се осъществи на 07.06.2013г. [Виж снимки]


Честит Първи Юни!
Детство пълно със игри и безгрижни дни.
Детство пълно с щастие и смях.
Детство пълно с приключения добри.
Това Ви пожелавам аз

инж. Пламен Спасов
/Кмет на Община “Родопи”/
alt

ПРЕДЛАГАМЕ НА ВАШЕТО ВНИМАНИЕ СПРАВКА ЗА ОБЩИНА "РОДОПИ" ЗА ИЗБИРАНЕ НА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА 12.05.2013Г. В ИЗБИРАТЕЛЕН РАЙОН ПЛОВДИВ ОБЛАСТ, №17

Архив на новините  

 

 
ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ ЗА МЛАДЕЖИТЕ
www.youthbg.info
www.eurodesk.bg

alt

alt

alt

Кой е Онлайн

В момента има 7 посетителя в сайта

Анкета

Бихте ли се включили като доброволец в някоя инициатива?